Дузпа и числово предимство не достгинаха на Манчестър Юнайтед да вземе победата срещу Борнемут в 27-ия кръг на Висшата лига.

Двата отбора стигнаха до равенството, а този път Златан Ибрахимович не успя да измъкне отбора, като дори пропусна дузпа.

„Черешките“ играха с човек по-малко през цялото второ полувреме, след като Андрю Сърман получи втори жълт картон и без изгонен.

Юнайтед доминираше през целия мач, но страхотните намеси на вратаря Артур Боруц не позволиха на „червените дяволи“ да стигнат до трите точки.

За тима от Манчестър се разписа Маркос Рохо в 23-ата минута, а в 39-ата минута Джошуа Кинг изравни от дузпа.

Още във втората минута след добра комбинация между Антонио Валенсия и Уейн Рууни, нападателят отправи удар с глава, но прати топката над вратата.

Три минути по-късно Пол Погба надбяга цялата защита и остана сам срещу вратаряВ 10-ата минута Рууни подаде наляво към Ибрахимович, който нетипично за него не успя да овладее топката по най-добрия начин.

При контраатака на Борнемут Беник Афобе напредна сам, но се подхлъзна в наказателното поле и пропиля шанса да се разпише.

В 14-ата минута се откри нов шанс пред "червените дяволи". В 19-ата пък Антони Марсиал шутира опасно, но добра намеса на вратаря остави резултатът непроменен.

В 23-ата минута Маркос Рохо откри сметката на Манчестър Юнайтед. Антонио Валенсия видя свободния Рохо и центрира към него, а аржентинецът не сбърка и наниза топката във вратата за 1:0.

В 39-ата минута "черешките" получиха шанс да изравнят. Фил Джоунс влезе остро в краката на Марк Пю, заради което реферът отсъди дузпа в полза на Борнемут. Джошуа Кинг застана зад бялата точка и не остави шанс на Давид де Хеа, вкарвайки за равенството (1:1).

В 42-ата минута Ибрахимович шутира отдалеч, но Артур Боруц отново блесна със спасяване.

Златан Ибрахимович показа колко здрава глава има в 47-ата минута на срещата. Играчът на "черешките" Тайрън Мингс се сблъска с Ибрахимович, след което зверски стъпи върху главата му, докато той беше на земята.

Реферът не видя това, а за всеобща изненада шведът стана невредим. Той обаче типично за него побърза да си върне тъпкано на съперника за това деяние.

Веднага след това, при ситуация пред вратата, Ибра фрасна с лакътя си Мингс и го повали на земята.

Заради протести за тази ситуация пък, Андрю Сърман, който е поискал втори жълт картон за Златан, си изкара червен картон и без изгонен.

В 53-ата минута Уейн Рууни отправи нов удар към вратата на Борнемут, но бе неточен. Веднага след това Пол Погба шутира отдалеч, но Боруц отново бе на мястото си.

В 70-ата минута Пол Погба атакуваше, когато Адам Смит се опита да го спре, но игра с ръка, което костваше наказателен удар срещи отбора му. Златан изпълни удара, но вратарят бе съсредоточен и успя да избие топката.

В 74-ата минута Маркъс Рашфорд имаше шанс да даде преднина на тима си, но прати топката покрай вратата. Погба можеше да донесе победата в добавеното време, но не успя и така срещата завърши наравно (1:1).