Дългата поредица от мачове, физическото изтощение и липсващите футболисти са част от причините за домакинската загуба на Тотнъм с 0:1 срещу Челси в мача от английското футболно първенство, заяви мениджърът на отбора Жозе Моуриньо.

Португалецът подчерта, че на "шпорите" им липсват най-вече Деле Али, Хари Кейн, Джовани Ло Селсо и Серхио Регилон.

"Регилон значи много за нас в офанзивен план. Хари Кейн значи много за нас нападание, а същото мога да кажа още за Джовани Ло Селсо и Деле Али. Просто не ни достигат футболисти, а и самочувствието на отбора в момента е на ниско ниво", каза португалският мениджър след третата поредна загуба на тима във Висшата лига.

Тотнъм започна мача с атакуващо дуо Хьон-мин Сон и Карлос Винисиус, а Стивън Бергвайн ги подкрепяше от задна позиция. Ерик Ламела и Лукас Моура влязоха като резерви, а Гарет Бейл така и не се появи в игра, въпреки че Моуриньо имаше още една смяна в края на мача.

Запитан за Бейл, португалският спец каза уклончиво: "Правя всичко по силите ми, както и той. Всички го правим".

Тотнъм загуби с 0:1 с гол на Жоржиньо в 24-та минута, но Моуриньо смята, че резултатът не е справедлив.

"През първото полувреме ни надиграха и притежаваха топката повече време. На някои позиции сме с осакатен състав и това си пролича твърде бързо. Реалността е, че проспахме едно полувреме, а те го изиграха добре и една дузпа в крайна сметка решиха изхода от мача", продължи мениджърът на Тотнъм.

"През второто полувреме нещата се промениха. Те вече не владееха терена, а ние показахме сплотеност и добра игра, въпреки проблемите в отбора. Лесно е да видиш такава сплотеност в отбор в серия от победи, но при нас се случи дори и в труден момент", допълни той.

Тотнъм приема Уест Бром в неделя, а след това среща по-трудни съперници като Манчестър Сити и Уест Хем. Освен това, "шпорите" играят в Лига Европа срещу Волфсбург.