Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не остана очарован от загубата на своя тим с 1:2 у дома срещу градския съперник Манчестър Сити. Португалецът подчерта, че реферът на двубоя Майкъл Оливър е имал една-единствена грешка в мача, която обаче е ощетила сериозно „червените дяволи”.

Манчестър е "небесносин", а Сити гледа към титлата

Специалния претендираше за неотсъдена дузпа за нарушение на Николас Отаменди срещу Андер Ерера през втората част. В същото време Ромелу Лукаку и Хуан Мата направиха непростим двоен пропуск в заключителните минути, който също можеше да донесе поне ремито.

Лукаку и Мата закопаха Юнайтед с непростими пропуски

„Моята първа реакция след срещата е, че съжалявам за рефера Майкъл Оливър. Той направи много добър мач, но за свое нещастие допусна важна грешка. Резултатът стана факт благодарение на явната дузпа срещу Ерера, която не беше отсъдена. Тогава отивахме на 2:2 при оставащи 20 минути до края”, коментира Моуриньо.

„Майкъл нямаше късмет, защото това беше очевидна дузпа.”

„Дали битката за титлата приключи? Може би да. Манчестър Сити е много добър тим и са защитени от късмета, а и футболните богове са зад гърба им.”

„Допуснахме два лоши гола. Сити имаше своите качества. Те владееха топката в огромен процент от времето, но ние успявахме да удържим тяхната креативност. Дали сторихме достатъчно, за да победим? Зависи от гледната точка. Те имаха повече владение върху топката и очевидно повече контрол. Но смятам, че нашите играчи се бориха достатъчно. Без да изпадам в подробности при анализа, това бе мач на инцидентите, а дузпата беше голям инцидент.”

„Реферът е човешко същество и даде най-доброто. Той бе отдаден на това да направи добър мач, но единствената му грешка се оказа ключова. В същото време Сити ни вкараха два гола, които направо не са за вярване. Два гола от спорни топки, два лесни гола. Ние показахме и добри, и лоши неща.”

„Сити са много добър отбор, имат и късмет, а и съдийските решения отиват в тяхна полза.”