Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо определи победата над Челси като фантастична.

„Ние победихме фантастичен отбор. Именно поради тези причини Челси стана шампион през миналия сезон. Те играха много добре срещу Барселона. Започнаха много силно и мача срещу нас. Ние победихме много добър отбор. Имахме добра организация на терена. Всички футболисти следваха плана и демонстрираха дух. Ние победихме много добър тим“, коментира Моуриньо.

„Те започнаха много добре срещата, когато нацелиха напречната греда. Ние нямаше как да реагираме в тази ситуация. Нямаше как да спрем Мората“, добави португалецът.

„Постепенно успяхме да намерим верния начин, по който да им се противопоставим. Добре контролирахме Еден Азар. Уилиан е невероятен футболист. Той ни уби с този гол. Ние контролирахме повече мача в сравнение с тях, без да създаваме много шансове за гол“, продължи той.

„Ние не стартирахме добре. Челси започна много по-добре, но ние намерихме нашата позиция на терена и концентрация. Постепенно успяхме да се наложим.“

„Победата не е специално, защото победихме Челси. Победата е специална, защото победихме шампиона, който е фантастичен отбор. Това е много труден за побеждаване тим. Тези три точки ни задържат на второто място в класирането, за което ние се борим.“

„Отворихме разлика от Челси, която не е голяма, но победата е много важна за нас. Чувството е специално, защото футболистите се раздадоха напълно. Не е възможно да победиш тим с качеството на Челси без да се раздадеш напълно“, каза още Жозе Моуриньо.