Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо определено привлече вниманието на английските медии с изказванията си преди дербито срещу Челси, което се задава през уикенда. Португалецът, който минава за икона в клубната история на „сините”, заяви, че до 5 години никой в клуба няма да помни, че той някога е командвал парада на „Стамфорд Бридж”.

Моуриньо се заяде с Конте: Аз никога не плача

В неделя Специалния ще изведе „червените дяволи” на терена в Лондон, където отпразнува три титли на Висшата лига, една Купа на ФА и три Купи на Лигата. През миналия сезон, в който Антонио Конте дебютира за Челси като наследника на Моуриньо, двамата се замесиха в някои доста любопитни инциденти край тъчлинията. Сега очевидно португалецът, виден майстор на психологическите игри, реши да неглижира съперничеството между двата клуба.

„Един ден си треньор на един клуб, на следващия си в друг. След няколко години обаче хората ще забравят, че съм бил мениджър на Челси. Предстои ни голям мач, защото се изправяме срещу шампиона, но емоционална гледна точка за мен това е просто една среща”, каза Моу.

Конте отговори на нападките от Моу

„Играл съм на „Стамфорд Бридж” с Интер, а също така и два пъти с Манчестър Юнайтед. Трябва да призная, че все пак е малко по-различно, но пак искам да спечеля, както го сторих и с Интер. Челси също ще гони победата, както направиха през миналия сезон. Това е просто един ден.”

„След няколко години нещата ще бъдат дори по-естествени, до 4-5 години може би никой няма да помни, че съм бил мениджър на Челси. Това е напълно нормално, просто защото си тръгнах оттам преди два сезона.”

„Това е голям мач, но не по всички тези причини. Голям мач е, защото те са шампионите. Голям мач е, защото ние сме Манчестър Юнайтед. И с това се изчерпва”, добави Моуриньо.