Отборът на Манчестър Юнайтед се завърна на победния път, след като се наложи по категоричен начин с 3:1 при гостуването си на Суонси в мача от 11-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за успеха бяха дело на Пол Погба и Златан Ибрахимович, който бе точен на два пъти. Статистика сочи, че шведът отбеляза гол номер 25 000 във Висшата лига. За домакините реализира Майк ван дер Хорн.

Така Юнайтед се завърна на победния път след равенството с Бърнли (0:0) преди седмица. Тимът от „Олд Трафорд“ записа пети успех от началото на сезона и с 18 точки заема 6-ото място в класирането. Суонси е 19-и с 5.

Манчестър Юнайтед откри резултата след четвърт час игра. След центриране в наказателното поле на Суонси топката бе изчистена и от дъгата на пеналта Пол Погба засече и се разписа за 1:0.

Две минути след това Маруан Фелайни пропусна великолепен шанс. Ударът на белгиеца обаче мина встрани от десния стълб.

В 21-ата минута „червените дяволи“ удвоиха аванса си. Уейн Рууни напредна отляво, смени посоката и се върна леко назад, подаде към Златан Ибрахимович, който бе пред дъгата на наказателното поле и с удар по земя в долния десен ъгъл направи 2:0.

Златан Ибрахимович направи резултата класически в 33-ата минута. Уейн Рууни и шведът проведоха чудесна атака, в резултат на която Ибра се разписа за 3:0.

След почивката Майк ван дер Хорн намали за „лебедите“. Той засече центриране от фаул в 69-ата минута и направи 1:3.