Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели, че „не е обнадежден”, че Манчестър Юнайтед ще запази стража Давид де Хеа на „Олд Трафорд”. Моуриньо предупреди, че това не значи, че Де Хеа ще си тръгне от Острова, а че не може да даде точен отговор дали испанецът ще продължи своя контракт с тима.

27-годишният вратар се утвърди като един от най-добрите в модерния футбол, откакто се присъедини от Атлетико Мадрид на „Олд Трафорд” през 2011 година. В последните пет години пък той спечели наградата за най-добър играч според феновете на тима от Манчестър, а настоящият му договор изтича през 2019 година.

Италианският шампион Ювентус е един от тимовете, които имат желание да привлекат испанския вратар. „Не съм обнадежден за нов договор на Давид. Но също така не съм и притеснен. Не мога да намеря правилната дума на английски, но не мога да кажа и противоположното”, сподели Моуриньо на брифинг преди дуела на тима му срещу Евертън за Премиър лийг.

„Нека видим какво ще стане. Само клубът, Давид, както и неговите представители знаят отговора на този въпрос. Аз имам само един коментар: всеки знае той колко е добър. Всеки знае колко е важен за Манчестър Юнайтед. А ако Юнайтед иска да бъде по-добър, отколкото е сега, а не по-лош, то със сигурност е много важно да задържи Давид на „Олд Трафорд”, довери по темата Жозе Моуриньо.