Нападателят на Челси Алваро Мората отново ще остане извън стартовите 11 за мача с Борнемут от четвъртфиналите на Купата на Лигата на Англия в сряда.

Футболистът страдаше от травма в гърба и затова пропусна двубоя с Хъдърсфийлд преди седмица, завършил при резултат 3:1 за “сините”. В събота пък бе резерва при победата с 1:0 над Саутхемптън, но все пак влезе в игра в 73-ата минута на мача.

Мората се завръща в игра за Челси

Конте съобщи добрата новина, че Мората вече се чувства добре и няма оплаквания. Въпреки това италианският специалист смята да остави бившият футболист на Реал Мадрид на резервната скамейка за сметка на Миши Батшуай, който ще се появи от първата минута на срещата.

“Той се чувства добре. Имаше проблеми с гърба, но вече тренира нормално и се намира в най-добрата си форма”, призна Конте.

“Утре обаче бих искал да дам възможност на Батшуай. Трябва да време на време да даваме поле за изява и на играчите, които не са титуляри всеки мач”, допълни наставникът на “сините”.

Челси набеляза нов спортен директор

“Също така е много трудно за футболистите, които са на терена всеки един мач. Н’Голо Канте е изиграл 10 поредни мача. С предприемането на подобни действия, рискуваме играчите да получават контузии”, каза още италианският специалист.

Двубоят е в сряда от 21:45 часа и можете да го проследите на живо по DIEMA SPORT и онлайн на GONG PLAY.