Нападателят на Челси Алваро Мората заяви, че не е изненадан от неговото посрещане в Англия.

„Играх 15 минути, пропуснах дузпа и ме убиха“, коментира испанецът.

„Лятото бе дълго и трябваше да взема някои важни решения. Не бях достатъчно свеж и не успях да направя добра подготовка. Не тренирах добре. В деня, в който подписах с Челси трябваше да обиколя света от Лос Анджелис до Сингапур. Имах кратък престой в Лондон и направих една тренировка. Сега трябва да се адаптирам към новия отбор, новия треньор, който е италианец и залага много на тактиката, много неща се промениха за мен за толкова кратко време. Аз мисля, че адаптирането ми върви добре и имам огромно желание да играя. Надявам се, че ще започна сезона като титуляр“, сподели Мората.

„Играл съм в Италия и съм свикнал към тактическите изисквания на треньорите. Тук трябва да се приспособя към схемата на игра на отбора. Треньорът е италианец, разбирам добре Конте и мисля, че няма да имам проблеми с неговите изисквания. Разбира се, че ще ми бъде нужно време, за да се приспособя към новата схема на игра и различния начин на игра. Все пак всичко ми се струва много по-лесно в сравнение с преминаването ми в Ювентус“, добави нападателят.

„С Конте се разбираме чудесно. Наясно съм с неговите изисквания. Не съм изненадан от схемата, която е наложил на игра в отбора. За мен това на практика не е нищо ново“, продължи 24-годишният футболист.

„Знаех, че Конте ме иска. Разговарях с него много пъти. Аз нямах съмнение относно моето желание да продължа кариерата си в Челси.“

„Наясно съм, че ще бъда критикуван. За мен е много важно да запазя спокойствие и да следвам моя път. Изиграх само две контроли в подоготовката, записах 15 минути в първия официален мач и изпуснах една дузпа, след което ме убиха. Аз очаквах таква реакция. Челси плати много за мен и аз трябва да оправдая очакванията. Това ме мотивира повече. Работя много здраво, за да постигна целите си. Знам, че сега ме следят под лупа.“

„Ситуацията ми в Реал Мадрид бе трудна. Бе неизбежно да си тръгна. Мадрид е моят дом, но решението ми бе лично. Аз спечелих всичко с Реал, но имам амбиция да се докажа, да играя, да бъда титуляр. Искам да триумфирам във футбола и сега съм на едно по-подходящо място за мен, където мога да сторя това. Трябва да бъдем реалисти. Реал Мадрид ме продаде за много пари. За да се върна отново в Мадрид, Реал ще трябва да плати още по-сериозна сума. Челси със сигурност няма да ме подари. Разбира се, в живота няма невъзможни неща. Ако вкарам гол на Реал Мадрид, няма да празнувам, да. Надявам се да вкарам поне 20 гола в първия ми сезон с екипа на Челси“, каза още Алваро Мората.