Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс трябваше да чака 11 дълги години, за да се зарадва на победа над Ливърпул като треньор, но пък малцина не биха му завидели за радостта след запомнящото се 3:2 за Чуковете в неделя.

Мойс нямаше победа над отбора от Анфийлд в последните си 14 мача като мениджър на Евертън, Манчестър Юнайтед, Съндърланд и Уест Хем, в които претърпя 10 поражения и в четири мача завърши наравно.

Но най-накрая шотландецът "намери кода, за да отключи и тази врата" и нямаше съмнение, че победата беше заслужена. Автогол на вратаря Алисон Бекер, както и попадения на Пабло Форналс и Курт Зума след почивката осигуриха 3-ото място в класирането за момента.

"Винаги е било много трудно да победя Ливърпул през цялата ми кариера, тъй като те са били винаги много добър отбор. Така че съм много щастлив, че успях да го постигна днес", заяви Мойс при успеха, дошъл във втория му период като мениджър на Уест Хем, след като в първия успя да ги спаси от изпадане.

"Дори и когато поведохме с 3:1, в нито един момент не ни беше комфортно. И пак Ливърпул беше много добър отбор и трябваше да работим здраво, за да ги удържим. Това, което привържениците искат да видят, е побеждаващ отбор и смятам, че те започват да виждат точно това. Един отбор, който може да печели повече мачове в момента. Целият мач представляваше едно уникално усилие от играчите и в крайна сметка ние можехме да вкараме и повече голове", доволен е мениджърът.

С четирите си поредни победи в момента Уест Хем е спечелил най-много точки за 11 мача от 1981-а година насам. Отделно от това, вече си гарантираха и място в елиминациите в Лига Европа.

"Изключително съм горд, че успях да преобърна пътя на Уест Хем. Но начинът, по който се случи, е заслуга и на играчите. вие казвате, че аз съм бил причината, но не бих казал. Тези играчи в един момент бяха близо до изпадане. А в момента натискаме да вземем нова квота за Европа".

Победата на Уест Хем сложи край на серията на Ливърпул от 25 мача във всички турнири без поражение, а играчите на Юрген Клоп влизат в последната пауза за национални отбори за годината на 4-о място.

Германският треньор се оплака от първия гол в полза на Чуковете само след четири минути игрла, претендирайки за нарушение на Анжело Огбона срещу Алисон Бекер и е било попречено на вратаря да хване топката.

"Какво може да направи Алисон? Ето защо вратарят е защитен при игра в наказателното поле. Хората може и да кажат, че се оплаквам. Но не е така, аз съм спокоен. Трябват ви нормални решения от съдия, а той не го направи", завърши Клоп.