Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс потвърди, че украинският нападател Андрий Ярмоленко е направил лека тренировка с отбора, но самият футболист трябва да реши дали да играе или не в мача от ФА Къп срещу Саутхямптън в сряда.

На 32-годишния Ярмоленко му бе дадено почивка, след като Русия нахлу в Украйна миналата седмица и той не игра при победата на тима над Уулвърхемптън с 1:0 в неделя.

"Андрий Ярмоленко се върна и направи лека тренировка вчера. Имах добър разговор с него", каза Мойс пред репортерите. "Очевидно е, че той е разстроен от цялата ситуация, както и хората в Украйна, така че ние няма да го притискаме", каза шотландецът.

"Помолих го да дойде днес и да види как се чувства. Ако той се чувства добре и ако зависи от него, ще пътува с отбора. Ако не, ще му дадем още няколко дни почивка", каза още Мойс.

Мойс, чийто отбор ще играе срещу Севиля в първи мач от осминафиналите на Лиг аЕвропа на 10 март, каза, че е съгласен със санкциите, наложени на руските клубове, както и с преместването на финала за Шампионската лига от Санкт Петербург в Париж.

"Дори можеше да бъде взето по-бързо решението", добави той. "Футболът е много мощно оръжие в целия свят. Във всички страни се гледат Висшата лига и Шампионската лига. Точно за това е наистина важно да действаме и да сме сигурни, че ще ги изолираме напълно", завърши Дейвид Мойс.