Днешното назначение на Дейвид Мойс за мениджър на Уест Хем не бе прието с особено голямо вълнение от феновете на клуба. Ако може да се вярва на „Скай Спортс”, то и шефовете на „чуковете” не са подходили с голямо нетърпение към сделката с треньора.

Официално: Дейвид Мойс начело на "чуковете"

Известният експерт на „Скай” Танкреди Палмери твърди, че лондонският тим се обърнал към четирима други наставници, преди да потърси Мойс. Списъкът включвал Карло Анчелоти, Роналд Куман, Шон Дайш и Пауло Соуса.

Първият от тях действително може би е бил малко висока топка за Уест Хем, нищо че наскоро бе уволнен от Байерн Мюнхен. Куман не бе в по-различна позиция, след като бе освободен от поста си в Евертън след ужасяващите резултати, които дойдоха напук на мащабната селекция през лятото. Шон Дайш е единственият специалист в списъка, който не е свободен агент, като едва ли ще напусне Бърнли, докато отборът се представя доста добре във Висшата лига. Последният в списъка – Пауло Соуса – може би щеше да направи стъпка нагоре в кариерата си, след като води Куинс Парк Рейнджърс, Суонси Сити и Лестър, ала отклонил офертата.

Едва тогава дошъл редът и на Мойс, който подписа договор до края на сезона.