Уест Хем официално потвърди назначението на Дейвид Мойс за своя нов мениджър. Шотландецът ще замени уволнения Славен Билич, като договорът му е до края на сезон 2017/2018.

"Чуковете" уволниха Славен Билич

Хърватският наставник плати цената след поражението с 1:4 от Ливърпул през уикенда, което остави лондончани с едва 9 точки от началото на сезона и първи в зоната на изпадащите. Само Суонси (8) и трагичния Кристъл Палас (4) се представят по-зле от „чуковете” дотук.

Мойс беше без работа от лятото насам, когато напусна изпадналия в Чемпиъншип Съндърланд. В последните години реномето на треньора сериозно пострада и немалка част от феновете на Уест Хем изразиха своите притеснения в последните 24 часа. Затова Мойс избра да се обърне към тях с послание, в което ги моли да подкрепят него и отбора в този труден момент.

Арбелоа насоли Билич: По-добре късно, отколкото никога

„Нямам търпение да се срещна с феновете, да бъда на стадиона заедно с тях”, каза Мойс във видео, публикувано от Уест Хем. „Очаквам да ги видя да застават зад отбора и моя треньорски щаб. Имаме нужда от подкрепата, имаме нужда всички да бъдат с нас. Работата е сериозна и съм сигурен, че ако всички сме единни, можем да постигнем необходимите резултати оттук до края на сезона”, добави Мойс.