Българският вратар Димитър Митов използва социалните мрежи след геройския успех на неговия Кеймбридж Юнайтед над Нюкасъл Юнайтед с 1:0 в третия кръг от ФА Къп. Именно българският страж бе с основна заслуга за успеха на "студентите" на "Сейнт Джеймсис Парк", след като спаси всичко, което трябваше да се спасява срещу елитния английски клуб, който официално е най-богатият футболен тим в света. В друго изказване след мача пък Митов акцентира, че иска тимът му да се падне срещу Манчестър Юнайтед в следващия рунд, тъй като симпатизира на този отбор в Премиър лийг.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Ето какво написа Митов в Instagram след големия успех на север:

„Вярвахме в този успех от първата минута, в която стъпихме на стадиона. Думите не могат да опишат как всеки един от нас се чувства. Момчетата оставиха всичко на терена за тази невероятна победа. Всички фенове – вие сте легенди. Благодаря ви отново за подкрепата. Напред“, написа Митов в своя Instagram.

"Това, което направихме днес, е невероятно, но през цялото време знаехме, че няма какво да губим. Трябваше да покажем най-доброто си лице и направихме точно това днес. През цялото време вярвахме - вижте колко наши привърженици дойдоха да ни подкрепят. Страхотно начало на годината. Този успех не се дължи на мен, защото ако не вкараме гол, няма как да спечелим. В личен план обаче съм много щастлив. Затова играем футбол - за да можем да се изправим срещу големите играчи, срещу отборите от Премиър лийг. Обичам да съм вратар, да се хвърлям, за да изкарвам прехраната си. Нямам думи. Никога няма да забравя момента през първото полувреме, когато спасих удара на Джейкъб Мърфи, избивайки го над напречната греда, и дори феновете на Нюкасъл ме аплодираха. Аз съм фен на Манчестър Юнайтед, така че искам в следващия кръг да гостуваме на Ман Юнайтед", заяви Митов след успеха на "Сейнт Джеймсис Парк".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dimitar Mitov (@dimitarmm)