С българина Димитър Митов на вратата неговият Кеймбридж Юнайтед поднесе най-голямата изненада до този момент от третия кръг във ФА Къп. Третодивизионният отбор срази с минималното 1:0 Нюкасъл Юнайтед като гост и продължи напред, а феноменален мач за „жълтите“ направи именно родния страж – Митов.

Българинът направи общо десет спасявания, като повече от половината от тях бяха с витално значение, предотвратявайки сигурни голове за „свраките“, които опитаха всеячески да поразят вратата му, но нашенецът не позволи това нещо на „Сейнт Джеймсис Парк“ да се случи.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Единственият гол в северна Англия падна в 57-ата минута, когато Джо Айрънсайд завърши нападение на гостите, а попадението бе разглеждано дълго време за засада. При изграждането на нападението наистина състезател на Кеймбридж бе в такава, но докосване от Джонджо Шелви неутрализира нередовната му позиция, след което дойде голът за гостите.

Особено зашеметяваща бе намесата на Митов в добавеното време на срещата, когато родният футболист блокира мощен удар с глава на Жоелинтон.

Българинът пък бе избран за Играч на мача след вездесъщите си изяви в Тайнисайд и бе големият герой за успеха на своя тим. Важно е да отчетем, че това не е първият солиден мач на Митов през този сезон. Повече от пет пъти българинът е избиран за вратар на кръга в Лига 1 в класацията след всеки един изминал рунд в тази част от пирамидата на английския футбол.

А какво каза Митов пред Gong.bg преди мача със "свраките", вижте в този линк.