Вратарят на Ливърпул Симон Миньоле заяви, че е готов наново да докаже, че заслужава да бъде титулярният №1 под рамката.

Белгийският национал се наслади на истинско прераждане през втората половина на сезон 2016/2017, като тотално спечели битката с германския си съотборник. Серия издънки на Кариус дадоха шанс на Миньоле и той го сграбчи здраво, донякъде заличавайки недобрите впечатления от по-предишната кампания.

Юрген Клоп пред дилема за един от вратарите си

Мениджърът Юрген Клоп чистосърдечно призна, че не може да даде гаранции за запазване на статуквото. По тази причина все още не е ясно кой точно ще пази в откриващия мач за сезона във Висшата лига – срещу Уотфорд на 12 август. При така стеклите се обстоятелства не бива се изключва и кандидатурата на третия страж – уелсецът Дани Уорд.

„Много е приятно отново да се видя с Лорис и Дани”, сподели Миньоле. „Тук имаме трима вратари, достойни за първия отбор, а също така и Камил Грабара, който е обещаващ младок.”

Резерва в Ливърпул блесна до Роналдиньо

„Заедно с Йон Ахтерберг (треньора на вратарите – б.р.) всички се хвърляме здраво в тренировките, за да се предизвикваме един друг и да сме готови за новия сезон. По-голямата конкуренция може единствено да ти помогне да станеш по-добър на индивидуално ниво.”

„Знам, че трябва да вложа всичко, за да съм подготвен. Всеки ден се гледаш в огледалото и се питаш дали можеш да направиш нещо по-добре, къде можеш да се подобриш. Другите момчета на тренировъчното игрище също ти помагат да достигнеш максимума.”

С такава жена вратар на Ливърпул е №2 и у дома!

Според Миньоле Дани Уорд е повишил нивото си след успешния период под наем в Хъдърсфийлд Таун, с който спечели промоция за Висшата лига. „Да, той натрупа много опит, играеше всяка седмица в Чемпиъншип. Направи добър сезон и промоцията помогна за неговата увереност.”

„Очевидно е научил доста и вече е с година по-зрял. Връща се друг човек”, заключи Миньоле.