Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп каза няколко окуражителни думи по адрес на новото попълнение Мохамед Салах. Германецът счита, че нападателят ще стане поредният футболист, който се завръща във Висшата лига и успешно доказва качествата си.

25-годишният футболист веднъж вече беше част от английския елит, като в Челси ситуацията не се разви добре за него. Впоследствие наемите във Фиорентина и Рома оказаха живителен ефект върху кариерата му, като той вкара общо 34 гола за двата тима.

Отличен дебют за Салах, вкара в първия си мач

Клоп разкри, че е искал Салах още по времето, когато е бил начело на Борусия Дортмунд, но Челси го е изпреварил. За ексцентричният треньор изобщо не е важно, че Салах не е успял да пробие при „сините”, като Клопо даде интересен пример в това отношение.

„Много играчи са показвали, че е лесно да изпаднеш в затруднение при Челси. Кевин де Брюин е един от тях”, коментира треньорът на Ливърпул, насочвайки вниманието към една от големите звезди на Манчестър Сити в момента.

Само Клоп и никой друг може да коментира трансфер така...

„Единстеното, което игнорирахме по отношение на Салах, бе времето му в Челси. Когато беше в Базел, с Борусия Дортмунд играхме срещу тях и изобщо не го знаехме. Той беше невероятен. Докато кажа „давайте да го взимаме”, той вече беше в Челси”, припомни си Клоп.

Легенда на Ливърпул: Ако Коутиньо остане, ще му вдигнат статуя

„После дойдоха трудностите, защото му беше прекалено рано. Въпросът е защо не са забелязали качествата му, понеже Мохамед играе „ол-инклузив” футбол. Той е бърз, взима участие в много мачове, създава голове и вкарва такива сам. Левичар е, а ние нямаме много като него в отбора. Това го прави наистина ценен за нас.”

„Щастлив съм за него, но той трябва да учи много. Ще трябва да почнем работа във физическо и техническо отношение”, допълни Клоп.