Халфът Джеймс Милнър похвали публиката на Ливърпул за подкрепата и заяви, че е много приятно отново да играе пред фенове. Той изведе "червените" с капитанската лента в мача срещу Норич, който те спечелиха с категоричното 3:0.

"Много е приятно отново да играем пред фенове. Винаги ще помня първите един или два мача, когато излизахме от тунела при пълна тишина. Ще помня чувството, защото в това първенство или излизаш под бурни аплодисменти, или под бурни освирквания. Тогава обаче бе толкова тихо, че чак ти става некомфортно", каза той за клубния уебсайт.

Gulliver/GettyImages
90 снимки

"Срещу Норич обаче феновете ни бяха трибуните и пяха до края на мача. Страхотно е да се радваш на подкрепата им. Това бе една много специална седмица за нас. Феновете ни липсваха и се надявам да ги радваме с подобна игра и такива резултати всяка седмица".

Ливърпул поведе с гол на Диого Жота в средата на първото полувреме, след което се разписаха още Роберто Фирмино и Мохамед Салах. За египтянина това бе специален момент, тъй като вкарва на пети пореден старт на сезона, а това е рекорд за Висшата лига.

"Като цяло резултатът бе перфектен за нас. Не допуснахме гол, а за нас се разписаха трима различни футболисти. За тях е важно да бележат редовно. Може би можехме да играем и по-добре, знаем това, но сега сме доволни, че усилената ни работа бе възнаградена", продължи бившият национал.

"Беше важно да контролираме мача и да не се поддаваме на емоциите. Може би на моменти можехме да го правим и по-добре, но тук вече говорим за подчертан перфекционизъм. 3:0 в първия ден за сезона е отличен резултат и няма да подценявам свършената работа.

"Какво можем да правим по-добре? Можем да работим още повече и да се подготвим за следващия мач".