Букайо Сака не успя да реализира от бялата точка в неделя, когато Арсенал загуби две решаващи точки в битката за титлата, след като завърши наравно 2:2 с Уест Хем. Това беше първият път, когато английският национал пропусна дузпа от финала на Евро 2020 и впоследствие получи подкрепа от бивши играчи на Арсенал като Иън Райт, след като се извини на феновете в социалните медии, че не успя да реализира.

Мениджърът Микел Артета продължава да пази гърба на Сака и коментира нашумелият въпрос за изпълнителя на дузпите при "артилеристите".

"Да, Сака ще бие дузпите. Ако не, ще изляза на терена, ще му подам топката и ще се уверя, че ще вземе следващата. Той обича отговорността. Отново, ако имаше някакви съмнения относно това колко много хората го обичат, уважават и му се възхищават в клуба, мисля, че имаше много силна реакция от всички в нашия отбор. В крайна сметка мисля, че може да бъде нещо много положително, което може да му даде голям тласък, защото всички се държаха по невероятен начин спрямо него, защото той го заслужава заради начина, по който се държи", сподели Артета.

Сака е страхотен този сезон за Арсенал, като има 13 гола и 10 асистенции. Той реализира първите две дузпи този сезон срещу Ливърпул и Манчестър Сити и ще се опита да повтори това при следващата възможност, която му се отдаде.