Манчестър Юнайтед е аут от ФА Къп, след като преклони глава пред Мидълзбро след изпълнение на дузпи. Редовното време на двубоя от 1/16-финалите на турнира завърши 1:1, а в продълженията двата отбора не си вкараха гол. При дузпите по-здрави нерви показаха футболистите на тима от Чемпиъншип и спечелиха с 8:7. Фаталния пропуск за "червените дяволи" от бялата точка направи Антъни Еланга и така отборът се прости с надеждите да спечели купата.
 
Джейдън Санчо (25) изведе домакините напред, Мат Крукс (64) изравни. Кристиано Роналдо изпусна дузпа в 20-ата минута и това беше първата му грешка от бялата точка след завръщането му на "Олд Трафорд". Той и съотборниците му направиха куп пропуски преди почивката, когато доминираха напълно, но през втората част играта им избледня, а в продълженията почти не затрудниха вратаря на Мидълзбро.
Домакините пропуснаха да открият още във 2-ата минута след неразбирателство между вратаря Джо Лъмли и защитниците пред него. Топката попадна в Джейдън Санчо, който опита техничен прехвърлящ удар, който обаче се спря в напречната греда. Четири минути по-късно ефектна ножица на Кристиано Роналдо вдигна трибуните, но ударът на португалеца попадна в ръцете на стража на гостите.
 
"Червените дяволи" продължиха да притискат съперника и в 17-ата минута Хари Магуайър стигна първи до топката след центриране от корнер. Ударът му с глава обаче мина встрани от вратата. Три минути след това завърналият се след контузия Пол Погба бе съборен в наказателното поле от Дайкстеел и реферът без колебание посочи бялата точка. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който обаче шутира покрай десния стълб на вратата на Лъмли.

Още една отлична възможност пропиля Бруно Фернандеш в 23-ата минута, след като бе намерен с прехвърлящ пас зад отбраната на Боро. Португалецът шутира ефектно от въздуха, но неточно.
 
Логичното се случи в 25-ата минута, когато Бруно Фернандеш с гросмайсторски пас изведе Джейдън Санчо отляво и той нахлу в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл. Топката се отклони в крака на Джоунс и стана неспасяема за стража на гостите - 1:0.

Тимът на Ралф Рангник продължи да напада и Рашфорд на два пъти не сполучи със завършващия удар. В 34-ата минута Балогън бе намерен пред наказателното поле на Хендерсън, но силният му шут бе много неточен.
 
Второто полувреме започна с атаки и към двете врати. В 54-ата минута Рашфорд стреля над вратата, същото направи и Роналдо секунди по-късно. Пред Мидълзбро се откри страхотен шанс за изравняване в 57-ата минута след бърза комбинация по десния фланг. Мат Крукс шутира в близкия ъгъл, но Дийн Хендерсън изби.
 
"Червените дяволи" бяха наказани за пропуските си в 64-ата минута. Резервата Дънкан Уотмор овладя топката в наказателното поле и я прехвърли към Мат Крукс, който без забавяне я прати в мрежата на домакините за 1:1. Голът бе оспорван от "червените дяволи" заради игра с ръка на Уотмор, но бе зачетен дори и след проверка с ВАР.

Попадението окрили гостите, които в 70-ата минута можеха да поведат, ако не беше решаващата намеса на Магуайър срещу Шпорар. Две минути след това пък стражът на Боро направи истински подарък на Бруно Фернандеш, но той уцели дясната греда вместо опразнената врата. Юнайтед натисна здраво в добавеното време на мача и футболистите на Боро често се задъхваха. На два пъти резервата Еланга се озова на стрелкова позиция, но не успя да прати топката зад гърба на Лъмли.
 
В продълженията първият шанс се откри през Боро, но диагоналният шут на Уотмор излезе в аут. Малко след това Роналдо нахлу в наказателното поле, а ударът му от малък ъгъл се спря във външната страна на мрежата. В последната минута на първото продължение резервата Фред разочарова, пращайки топката над вратата от отлична позиция. Много близо до попадение беше Бруно Фернандеш в 17-ата минута на продълженията, когато с глава отклони страхотно центриране на Далот отдясно. С върха на пръстите си обаче Лъмли не позволи да бъде преодолян. 
 
Пет минути преди края гостите дочакаха своя шанс, но късметът бе на страната на Хендерсън, който спаси с гърди удар на Конъли. Последната възможност се откри пред Фил Джоунс, но подаването на Фернандеш го затрудни и ударът му с глава мина над вратата.
 
Жребият отреди първата дузпа да бъде изпълнена от Мидълзбро и Пади Макнеър не сгреши. Ветеранът Хуан Мата изравни с премерен удар до дясната греда. След това Мартин Пайеро, Джони Хаусън, Маркъс Таварниър, Сол Бамба, Дънкан Уотмор, Даел Фрай и Лий Пелтиер бяха точни за гостите. Хари Магуайър, Фред, Кристиано Роналдо, Бруно Фернандеш, Скот Мактоминей и Диого Далот вкараха за Ман Юнайтед преди Антъни Еланга да прати топката високо над вратата, а пропускът му донесе бурна радост на играчите на Мидълзбро.
 
МАНЧЕСТЪР ЮН - МИДЪЛЗБРО 1:1 (7:8 след дузпи, 1:1 след продължения)
 
1:0 Джейдън Санчо (25)
1:1 Мат Крукс (65)
 
МАНЧЕСТЪР ЮН: 26 Хендерсън, 20 Далот, 19 Варан, 5 Магуайър-к, 23 Шоу, 39 МакТоминей, 6 Погба, 10 18 Фернандеш, Рашфорд, 25 Санчо, 7 Роналдо

МИДЪЛЗБРО: 1 Лъмли, 47 Балогън, 2 Дайкстеел, 35 Джоунс, 25 Крукс, 17 МакНеър, 7 Тавърниър, 3 Тейлър, 6 Фрай, 16 Хоусън-к, 11 Шпорар