Отборът на Блекбърн Роувърс надигра с минималното 1:0 гостуващия Мидълзбро в последен двубой от 28-ия кръг в Чемпиъншип.

Единственото попадение реализира Сам Галахър в 76-ата минута, когато вратарят Джо Лъмли не се намеси по най-добрия начин, след което и неговите съотборници не успяха да изчистят добре. След поредица от рикошети топката се озова в Галахър, който нанесе хубав удар от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл на вратаря.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Като цяло обаче Мидълзбро беше по-активният тим на терена и играчите на Крис Уайлдър изпуснаха няколко отлични ситуации за попадение.

Срещата пък беше спряна от главния съдия Дарън Ингланд в 64-ата минута при резултат 0:0. Причината за това беше здравословен проблем за един от зрителите по трибуните. Стюардите и лекарските екипи веднага се отправиха към пострадалия привърженик, който впоследствие беше изведен в съзнание от стадиона. Това наложи да се играят 12 допълнителни минути след редовните 90.

С този успех Блекбърн се изкачи до втората позиция в класирането с актив от 52 точки, с пет по-малко от лидера Фулъм, но и с мач повече. Мидълзбро остава на седмо място с 42 пункта, на две от зоната за плейофи.