Бившият футболист на Манчестър Сити Бенжамен Менди ще съди „гражданите“ за пропуснати ползи на стойност до 10 милиона паунда, след като бе оневинен по всички обвинения за изнасилване и сексуално насилие срещу него, пишат медиите в Англия.

29-годишният Менди игра за Сити за последно през август 2021 година, след което бе изваден от отбора заради обвиненията срещу него. Той повече не облече екип на „гражданите“, а договорът му с клуба изтече в края на юни тази година. В този период от близо две години Сити не плаща заплата на защитника.

Менди изкара в ареста повече от четири месеца, преди да бъде пуснат под гаранция. През януари той бе намерен за невинен по шест обвинения в изнасилване и едно в сексуално насилие. Журито обаче не взе решение за друго обвинение в изнасилване и още едно за опит за изнасилване. Това наложи провеждането на ново дело, на което през юли той бе оневинен по тези обвинения.

Сега Менди ще съди Манчестър Сити, тъй като нито е получавал заплата, нито е имал възможност да работи, тъй като е бил обвързан с договор с клуба. До момента от Сити отказват коментар.