Мейсън Грийнууд няма да играе повече за страната си, докато Гарет Саутгейт е начело на "трите лъва", според The ​​Sun.

В доклада се твърди, че Грийнууд, който остава отстранен, докато Юнайтед провежда вътрешно разследване, след като повдигнатите срещу него наказателни обвинения бяха оттеглени, не се е отказал да играе за Англия и преди това е отхвърлил потенциална промяна да представлява Ямайка.

Източник пред The Sun е споделил: "Грийнууд се вкопчва в надеждата да играе отново на най-високо ниво. Но Саутгейт отдава голямо значение не само на таланта на играча, но и на начина, по който отборът се движи".

21-годишният младеж беше обвинен в опит за изнасилване, нападение, причинило действителна телесна повреда и контролиращо и принудително поведение, след първоначалния му арест през януари 2022 г. и допълнителен арест за нарушаване на условията за освобождаване под гаранция.

Той трябваше да бъде изправен пред съда през ноември 2023 г., преди да бъде потвърдено на 2 февруари, че Кралската прокуратура е оттеглила всички обвинения срещу него.

Преди да бъде отстранен за неопределено време от Юнайтед през януари миналата година, Грийнууд не беше играл за Англия от единствения си мач през септември 2020 г., когато беше изпратен у дома от отбора заедно с Фил Фодън, след като наруши ограниченията за COVID-19 и контрабандно прекара две жени в хотела на отбора.

В момента Юнайтед проучва всички възможни варианти по отношение на Грийнууд, включително потенциално повторното му интегриране в отбора или пълно прекъсване на връзките с играча.