Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо разкри, че е получил обещание от Неманя Матич да премине в тима на "червените дяволи" още преди Челси да триумфира с шампионската титла във Висшата лига.

Кой е Играч №1 в Юнайтед според Моуриньо?

"Още през март 2017 Матич ми каза: "Искам да играя за теб и за Манчестър Юнайтед и ще го направя". И той в действителност го направи", разкри Специалния на официалната вечеря на клуба по случай закриването на сезона.

На събитието Матич получи наградата на клуба за Гол на сезона, заради изпълнението му в последните секунди при гостуването на Кристъл Палас. На вечерята футболистът използва възможността да благодари на съотборниците си и на треньора.

"Това е страхотен клуб, страхотен тим, а също така имаме страхотен мениджър. Съотборниците ми много ми помогнаха да се адаптирам бързо. Надявам се да успея да надградя още играта си и да дам каквото мога на тима", сподели той. 

Избраха Де Хеа за номер 1 в Юнайтед

Припомняме, че Матич премина в Юнайтед през лятото на 2017 година за сумата от 40 милиона паунда. През настоящия сезон сръбският полузащитник е реализирал 2 гола и 4 асистенции в общо 47 мача с фланелката на "червените дяволи".