Сръбският халф на Манчестър Юнайтед Неманя Матич отхвърли спекулациите, че в съблекалнята на тима са образувани групички и деления.

В последните месеци английските медии непрекъснато съобщават за разделения в съблекалнята на "червените дяволи" относно мениджъра Жозе Моуриньо. Според информациите едната група от играчи е зад португалеца, а другата - желае неговото уволнение.

"Всички сме обединение. Заедно сме и при победи, и при загуби", сподели пред "Sky Sports" 30-годишният сърбин.

"Няма нищо вярно в писанията на медиите. Работим здраво и продължаваме както досега. Името на Манчестър Юнайтед задължава да сме професионалисти и да опитаме да обърнем ситуацията в наша полза колкото е възможно по-скоро. В момента правим точно това", добави той.

"Моуриньо е страхотна личност. Той е различен човек извън терена. Той поема огромно напрежение върху себе си, тъй като всеки очаква победи от него. Когато не печелим, всеки иска да види неговата реакция. Моу обича да печели и когато не го правим, се крием от него на тренировъчното игрище.

Щастлив е при победа, но когато загубим - като всеки мениджър, винаги иска повече от нас. Той винаги търси начина да бъде печеливш. Едно е сигурно - откакто той е във Висшата лига, се промениха много неща. Висшата лига е по-интересна с него", каза още халфът.

Матич и Моуриньо работеха заедно в Челси, а през лятото на 2017 г. сърбинът премина от "Стамфорд Бридж" на "Олд Трафорд", за да се събере отново с португалския специалист.

В момента Манчестър Юнайтед е 7-ми в таблицата на Висшата лига с актив от 20 т. На "червените дяволи" им предстои тежък тест в Шампионската лига през тази седмица, тъй като тимът гостува на Ювентус в четвъртия кръг на груповата фаза на надпреварата.

Защо Матич не носи "възпоменателен мак" на тениската си