Аржентинският халф Хавиер Маскерано разказа за съжалението си от начина, по който е напуснал Ливърпул. Той пристигна от Уест Хам през 2007 г. и прекара три години на "Анфийлд". Този период "мърсисайдци" имаха проблеми да се борят за трофеи, а семейството на футболиста трудно се адаптирало към живота в Англия.

Барселона провява интерес към Маскерано, но първата оферта от 16 милиона лири е отхвърлена. Следващото предложение е в размер на 25 милиона. Ливърпул няма желание да се разделя с него и той решава да вземе нещата в свои ръце, като отказва да играе в мач срещу Манчестър Сити. В крайна сметка сделката е одобрена и Хавиер прави мечтан трансфер при каталунците, с които печели пет титли на Испания и два пъти Шампионската лига.

"От една страна, съжалявам, тъй като феновете на Ливърпул не са доволни от мен и аз напълно ги разбирам. От друга страна, ръководството на клуба ми беше обещало нещо и не го изпълни. Имахме договорка между нас - ако Ливърпул получи прилична оферта за мен, да ме пуснат да си тръгна", разказва Маскерано.

"Говорихме за удължаване на договора ми, но изглежда директорите не им пукаше за мен. През лятото Рафа Бенитес напусна и пристигна Рой Ходжсън. Кристиан Пърслоу ми каза, че мога да си тръгна, ако има добра оферта. След това офертата пристигна, но Ливърпул гледаше в другата посока. Бях доста ядосан, че не си спазиха думата. Отказът ми да играя срещу Сити беше начин да им покажа това. Нямаше друг начин. Казах на клуба, че искам да напусна по семейни причини", допълни той.