Бившият треньор на Димитър Бербатов в Тотнъм и Фулъм Мартин Йол разкри много интересна случка, свързана с българина по времето на двамата във Фулъм.

Берба никога не е крил, че Йол е един от най-важните хора във футболната му кариера. Именно холандецът му даде шанс в Тотнъм, а след това нападателят дори отказа оферта на Ювентус, за да работи отново с Йол във Фулъм.

Оказва се, че именно на Бербатов Йол е наложил най-голямата си глоба (10 хиляди паунда), която в крайна сметка е платил...самият треньор.

Йол е наложил сериозната глоба на българина заради закъснение от 45 минути за тренировка, но се съгласил да я плати от собствения си джоб, ако Бербатов реализира победния гол в мача срещу Тотнъм 2 дни по-късно. Е, случва се именно това...

"Една от най-големите глоби, които някога съм налагал, бе за Димитър Бербатов във Фулъм", разказа Йол пред Voetbal International.

"Всъщност, това бе невероятно. Никога не е имало причина да го критикувам преди един ден да се загуби и да закъснее с 45 минути за тренировка."

"Много дразнещо, защото всички знаеха, че не оставам нещата да се разминат и разбира се, бяха любопитни какво ще направя."

"Бербатов бе най-добрият ни футболист и два дни по-късно играехме срещу бившия ми отбор Тотнъм. Обикновено налагаш глоба с едноседмична заплата, но той получаваше толкова много, че дори аз мислех, че е лудост. Затова глобата беше 10 хиляди паунда. Парите отиваха в буркан, от който правехме нещо с отбора. Не го отстраних, защото не си режа собственото месо."

Двамата обаче правят въпросната уговорка, че Йол щя плати сумата сам, ако Бербатов вкара победен гол - нещо, което в крайна сметка Йол прави "с удоволствие".

"Два дни по-късно играем срещу Тотнъм и преди началния сигнал Бербатов ми намига и ми казва 'не се притеснявай'. И какво си мислите стана? Вкарва за 1:0 и този резултат остава непроменен. Струваше ми 10 хиляди паунда, но ги платих с удоволствие."

Мартин Йол: Не става само с Бербатов

източник: БГНЕС