Нападателят на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал призна, че страшно много иска получи шанс за изява в днешното дерби срещу Челси от 11-ия кръг на Висшата лига.

Дотук кампанията за френския футболист се развива доста добре. В своите 15 мача той може да се похвали с 6 гола и 4 асистенции. По-впечатляващото е, че те бяха постигнати в голямата си част, след като бившият ас на Монако влизаше като резерва. При това положение не е учудващо, че Марсиал кипи от желание да остави своя белег и в двубоя на „Стамфорд Бридж”.

Година по-късно Марсиал отново е френски национал

„За момента съм доволен, макар че можех да направя повече, да съм отбелязал повече попадения и да съм дал повече решителни подавания. Все пак съм щастлив”, коментира 21-годишният Марсиал.


Не пропускайте супер сблъсъка Челси - Юнайтед от 18,30 часа по DIEMA SPORT 2 и онлайн на GONG PLAY


„Разликата спрямо миналата година и сега е, че предният сезон не бе добър за мен. В момента нещата вървят доста добре. Постигам целите си и се надявам до края на сезона да съм отбелязал доста повече попадения. Трябва да поддържам същото ниво в клуба, а ако получа шанс отново да стартирам за Франция, ще дам най-доброто, което мога.”

Легенда на Юнайтед хока героя Марсиал

„Смятам, че когато вляза на терена като резерва, аз съм гладен и отчаяно искам да играя. Искам да се забъркам в екшъна, да отбележа, да дам ключови пасове, изобщо да дам всичко, с което разполагам в името на отбора.”

„Челси определено не стартира сезона така добре както предния, но те са голям отбор и определено ще опитат да ни победят. И двата отбора са страхотни, затова очаквам тежък мач. Най-важното е в крайна сметка да се поздравим с победата”, завърши Марсиал.