Един от емблематичните бивши играчи на Манчестър Юнайтед – Гари Невил изненадващо разкритикува нападателя Антони Марсиал, който вчера донесе драматичната победа над Тотнъм с 1:0. Някогашният английски национал заяви, че нещо не е наред с младия французин, който не съумява да покаже повече от 85 процента от възможностите си.

21-годишният играч взриви „Олд Трафорд” в заключителните десетина минути на мача. Той влезе като резерва и не много дълго след това стана автор на победния гол. Марсиал имаше експлозивен първи сезон за „червените дяволи” през 2015/2016, когато пристигна от Монако, но откакто Жозе Моуриньо стана мениджър, острието има трудности с това да задържи титулярното си място.

Моу за скандалния жест: Успокойте се, замълчете за малко

Все пак настоящата кампания не е съвсем лоша за Марсиал. Той има 6 гола и 6 асистенции в 14 мача на всички фронтове, като в половината от тези срещи играчът се появяваше като смяна. „Дотук кариерата на Антони за Манчестър Юнайтед е от типа „тръгни-спри”. За човек с такъв талант, той трябваше да разкъсва всички в лигата. Той загуби мястото си във френския национален тим. Очевидно нещо не е наред с него”, коментира Невил.

„Моуриньо и селекционерът на Франция малко го изключиха. Винаги остава усещането, че той играе на 85 процента от своите възможности. Ако той покаже тези допълнителни 15 проценти, тогава нищо не може да го спре. Антони разполага с всичко, което някой някога би искал: хладнокръвие пред гола, страхотни умения, бързина, сила, но кое е това, което му липсва?”

Традицията продължава: Ман Юн не даде нищо на Тотнъм

„При големите футболисти няма място за „но” – говоря за тези като Луис Суарес, Кристиано Роналдо, Линонел Меси. При тях няма „но”. Марсиал е доста далеч от тази категория, но именно към нея трябва да гледа. Той струваше 50 милиона паунда на клуба и с този талант е длъжен да направи стъпка напред. Той вкарва в големите мачове, използва ключовите моменти и очевидно има темперамента да играе в големи мачове. Но хайде де, нека видим това всяка седмица. Ако Марсиал поиска, може да бъде играч, който да бележи 20 гола в 20 мача”, допълни Невил.