Нападателят на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал се изказа крайно ласкателно за качествата на своя съотборник Пол Погба. Според французина неговият сънародник е най-добрият халф в света и ще спечели Златната топка поне веднъж през следващите 5 години.

Погба: За да е успешен сезонът, Юнайтед трябва да спечели всичко

Бившият ас на Ювентус стартира сезона във Висшата лига по чудесен начин, като вкара по веднъж при двете победи с по  4:0 над Уест Хем и Суонси Сити.

„Заедно с Пол искаме да спечелим много трофеи в Юнайтед и също така искаме да станем световни шампиони с Франция”, коментира Марсиал пред клубната телевизия.

Братът на Пога напусна Ротердам

„Ако той продължи да играе и да се подобрява, както го прави в момента, смятам, че ще спечели и Златната топка през следващите 5 години. Пол е много силен психически и много уверен в себе си. Той е здраво момче, много е техничен с топката и разполага с много издръжливост. Бих казал, че той е може би най-добрият халф в света. Все още е млад (24 години – б.р.), така че има доста работа за вършене и би могъл да стане дори по-добър”, заключи Марсиал.

През миналия сезон Погба вкара 5 гола в 30 шампионатни мача, след като на Ювентус за подписа му бяха платени през 2016 година рекордните по онова време 105 милиона евро.