Маркос Рохо разкри, че се е скарал с Оле Гунар Солскяер заради капитана на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър. Аржентинският защитник, който сега е играч на Бока Хуниорс, говори за гнева си, че английският национал започваше титуляр за сметка на него самия.

Рохо прекара първата половина на сезон 2019/20 заедно с Магуайър, след като "червените дяволи" похарчиха 80 милиона паунда за бившата звезда на Лестър. Той напусна "Олд Трафорд" с постоянен договор след почти седем години през февруари 2021 г., след като се присъедини към Бока.

И той не се сдържа в анализа си на Магуайър, тъй като той обяви, че отношенията му със Солскяер са се разпаднали, след като той се е оплакал от 30-годишния играч за грешките му. Говорейки преди равенството 2:2 на Юнайтед срещу Тотнъм, Рохо изрази радостта си, че неговият сънародник Лисандро Мартинес го е принудил да напусне състава този сезон.

"През 2019 г. играех в Лига Европа, но бях наистина ядосан на треньора на Манчестър (Солскяер). Той поставяше Магуайър в отбора вместо мен, като, слава Богу, най-накрая бе изваден от стартовия състав за Лисандро Мартинес. Един ден отидох в офиса на Солскяер, за да му кажа да ме остави да замина за друг клуб или да ме постави в стартовия състав. Но той ми каза, че Магуайър трябва да играе заради парите, които са платили за него", заяви Рохо.

"Той (Магуайър) вече правеше огромни грешки и аз казах на Солскяер: "Кучи син, пусни ме да играя, защото този човек прави огромни грешки всяка седмица", допълни защитникът.

След като беше редовен титуляр под ръководството на Солскяер и временния треньор Ралф Рангник миналия сезон, Магуайър беше ограничен до значително по-малко минути под ръководството на Ерик тен Хаг. Той започна само седем мача във Висшата лига през тази кампания, като играчът продължава да бъде измъчван от непостоянни изяви.