Мениджърът на Евертън Марко Силва е фаворит на букмейкърите в Англия да стане следващият уволнен треньор във Висшата лига. Португалският специалист пое "карамелите" през лятото на 2018 година и бе подкрепен финансово в три трансферни прозореца, но не постигна очакваните резултати. Миналия сезон отборът завърши на осмо място в класирането, а този започна много слабо, като в момента е в зоната на изпадащите след осмия кръг на първенството. Утре Евертън ще играе срещу Уест Хам на "Гудисън Парк" и двубоят може да се окаже решителен за бъдещето на Силва.

Следващият кандидат за уволнение е мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер. На него му предстои дерби с лидера Ливърпул. Норвежецът е спечелил едва четири от последните 17 мача в първенството, в които е водил тима. Според мнозина загуба от „мърсисайдци“ може да се окаже решителния момент за треньорска смяна.

Според коефициентите Маурисио Почетино е третият с най-големи шансове да напусне поста си след колебливото начало на Тотнъм на сезона във Висшата лига, отпадането от Купата на Лигата и унизителната загуба с 2:7 от Байерн Мюнехн в Шампионската лига.