Мениджърът на Евертън Марко Силва отрече, че се чувства под напрежение, въпреки трите поредни загуби в последните мачове.

„Карамелите“ взеха едва седем точки в седемте мача дотук през сезона и се намират на  -ата позиция в класирането, с две над зоната на изпадащите.

„Не сме щастливи, когато погледнем таблицата с класирането. Разбира се, че не сме щастливи, че не успяхме да спечелим последните си няколко мача. Знам един начин да се поправим – като работим още по-усърдно, да покажем повече желание“, започна Силва.

„Не чувствам повече напрежение, заради резултатите. Това, което чувствам е още повече желание за игра. Ние имаме качествата да успеем да постигнем различни резултати. От нас зависи да работим заедно и да правим тона, което трябва в мачовете“.

Евертън гостува на „Търф Моор“ в съботния ден, където ще срещне Бърнли.

„Андре Гомеш пропусна последния месец. Той работи здраво през седмицата и въпреки, че беше малко по-уморен, успяваше да се справи с работата. Сега от нас зависи да продължи да работи усилено, за да го вкараме в ритъм. Ще трябва да решим како ще правим и с Тио Уолкът, дали ще е готов или не“, сподели португалецът.