Мениджърът на Евертън Марко Силва предупреди своите играчи, че не трябва да се покриват след разочароващият старт на сезона във Висшата лига. „Карамелите“ са 14-ти в таблицата, с актив от 7 точки след 2 победи, 1 равенство и 3 загуби. Головата им разлика е отрицателна, при 5 вкарани и 9 девет допуснати гола. През уикенда „сините“ от Ливърпул допуснаха изненадваща загуба с 0:2 у дома от новака Шефилд Юнайтед. Това поставя португалският специалист в много деликатна ситуация.

„Не е моментът за когото и да е било да се крие“, започна Силва.

„Казах го и в съблекалнята, няма къде да се скрием, трябва да покажем силен характер и професионализъм. Това е момент за нас да излезем и да играем нашия футбол. Аз съм винаги готов да посрещна мнението на нашите фенове, няма да се крия, никой няма да се крие“.

Евертън гостува на Шефилд Уензди във вторник вечер от 21:45 българско време за Карабао Къп.

„Мачът е наистина важен. Трябва да приемем турнира сериозно. Трябва да сме готови, искаме да продължим в следващия кръг“, завърши португалецът.

„Карамелите“ бяха активни на пазара през лятото и привлякоха футболисти като Мойс Кийн, Алекс Иуоби, Андре Гомеш, Фабиан Делф, Жан-Филип Гбамин и Йонас Льосл.