Лятната покупка на Манчестър Сити Рияд Марез заяви, че решението да изпълни важната дузпа срещу Ливърпул в 85-ата минута на мача е било лично негово. Това се различава значително от версията, която наставникът на „гражданите” представи на пресконференцията след нулевото реми на „Анфийлд”.

Шампионът на Англия можеше да спечели голямото дерби на 8-ия кръг, ако алжирецът не бе стрелял високо над гредата в самия край на срещата. Поне на терена изглеждаше така, че влезлият като смяна Габриел Жезус се заема да изпълни, когато Марез му казва, че той ще изпълни. Така африканецът вече има 6 пропуска в последните си 10 опита от бялата точка.

След края на срещата Гуардиола пое отговорността за пропуска, като заяви, че играчите са следвали негови инструкции, изпратени по Бенжамен Менди, че именно Марез трябва да бъде изпълнителят.

„Взех решение да стрелям в средата, а топката премина над целта”, коментира 27-годишният играч.

„Сега трябва да гледам напред. Това е част от футбола – понякога вкарваш, понякога пропускаш.”

„Най-важното от всичко днес бе нашето представяне, което беше много добро. Заслужавахме да спечелим, но понякога е по-важно да не загубиш мача.”

„Дали Гуардиола ме е посочил за изпълнител? Не, аз взех решението и изпълних дузпата. Така е във футбола”, обясни Марез.