Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че „червените” ще са без Деян Ловрен и Натаниъл Клайн за предстоящата визита на Борнемут в Премиър лийг. Сенегалският нападател на тима – Садио Мане, пък е под въпрос, след като остана извън състава в междинния кръг срещу Бърнли (3:1). Мачът с Борнемут е идната събота, 8-и декември, от 14:30 часа и ще можете да го гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Отделно на тях пък срещата пропуска и Джо Гомес, който има фрактура не левия крак и ще отсъства в следващите шест седмици.

„Ловрен няма да може да играе в събота, тъй като получи удар през миналата седмица, който не е излекуван”, сподели Клоп на брифинга.

„Клайн пък ще липсва в следващите две седмици. Не е нещо сериозно, но не тренира, така че не е добре да го взимаме”, пък довери германецът на въпрос как ще реши проблема с травмата на Гомес.

„Садио опита да тича за първи път днес (петък), но това не значи, че ще е готов за съботния мач. Надявам се той да завърши изготвената програма по план и да можем да го използваме възможно най-скоро”, продължи Клоп.

Пред германеца пък дойде и една позитивна новина, що се отнася до травмите, след като стана ясно, че таранът Доминик Соланке се е завърнал към пълни тренировки с останалите в отбора.

Мениджърът на мърсисайдци говори и за представянето на тима срещу Бърнли, като окачестви грубата игра на „виненочервените” като резонна. Босът потвърди, че грубостта трябва да знаеш, че си готов да нараниш себе си, а на противникът. Именно след намеса на Бен Мий се получи травмата на Джо Гомес, която го остави извън борда до края на календарната година.

„Не става въпрос за шпагатите, а за правилните моменти, в които трябва да ги направиш. Те не се правят, за да впечатлиш съперника. Винаги съм казвал на моите футболисти, че трябва да са готови да наранят себе си, но не и опонента. Смятам, че това бе грубо влизане, но това е моето мнение”, допълни Клоп.

Мениджърът на Бърнли Шон Дайш защити своя отбор, казвайки, че единственото дискусионно влизане в мача е било на Фил Бардсли срещу Алберто Морено през първото полувреме. Той също така изтъкна, че Даниел Стъридж е симулирал прекалено много по време на дуела помежду им.

„Даниел Стъридж не е лъжец”, довери още Юрген Клоп на пресконференция.