Шампионът на Англия Манчестър Сити продължава да е най-скъпият отбор във Висшата лига. Според данни на SafeBettingSites.com, "гражданите" в момента разполагат с играчи на стойност 1.19 милиарда евро. Въпреки това, разликата между Сити и останалите отбори в първенството намалява. Миналата година стойността на гранда от Манчестър беше 1.11 милиарда евро.

Възпитаниците направиха требъл миналия сезон, след като спечелиха Шампионската лига, титлата и купата на Англия.

Арсенал е на второ място в класацията, а стойността на отбора е 1.07 милиарда евро. "Артилеристите" може дори да изпреварят Сити до края на трансферния прозорец. Арсенал значително е повишил стойността си от 648.2 милиона евро за миналата година.

Челси подписа с много играчи през последната година, но отборът от Западен Лондон е едва трети по стойност във Висшата лига, оценен на 875.50 милиона евро. "Сините" са следвани от друг гранд от Висшата лига Ливърпул, чийто състав се оценява на 848.80 милиона евро.

Манчестър Юнайтед и Тотнъм са следващите в списъка с отбори на стойност съответно 835.60 милиона и 773.30 милиона евро. Така традиционната шестица на Висшата лига все още може да се похвали с най-скъпите отбори.

Нюкасъл е най-новият клуб, който се доближи до първите шест след огромен скок. Отборът в момента струва 577.10 милиона евро и може да се очаква стойността му да се повиши допълнително до края на прозореца. Миналата година съставът на Нюкасъл струваше 341.70 милиона евро.

Новаците в елита Бърнли, Шефилд Юнайтед и Лутън Таун заемат последните три места в класирането. Отборът на Лутън Таун, който в момента се оценява само на 36.90 милиона евро, е най-евтиният тим във Висшата лига.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева