Манчестър Юнайтед загуби с 1:3 от Рексъм поредната си контрола преди сезона. Двубоят се игра на "Снапдрагон Стейдиъм" в Сан Диего. Ерик тен Хаг заложи на състав от млади таланти плюс ветерана Джони Еванс, който наскоро се завърна.

Уелският тим, собственост на Райън Рейнолдс и Роб Макълхени създаде повече положения и заслужено спечели срещу младата селекция на „червените дяволи“.

Gulliver/gettyImages
35 снимки

Рексъм поведе в 29-ата минута с попадение на Елиът Лий, който засече центриране на далечната греда на Лиъм Макалиндън. Само 7 минути по-късно Ааърн Хейдън се оказа на точното място и отбеляза втори гол за уелсците.

Юнайтед върна един гол в края на полувремето - точен бе Марк Хурадо. На почивката мениджърът на Рексъм Фил Паркинсън извърши 10 смени, а в 47-ата минута отборът му получи числено предимство, след като Даниел Кавана беше изгонен.

С човек по-малко за състава на Тен Хаг беше още по-трудно. В 70-ата минута центриране на Джейкъб Менди стигна до Сам Далби и той върна преднината от два гола на Рексъм – 1:3, оформяйки крайния резултат.

Следващата проверка на Манчестър Юнайтед ще е на 27 юли срещу Реал Мадрид, като се очаква Тен Хаг да използва основните си футболисти.