Нотингам победи с 2:1 Манчестър Юнайтед в среща от 20-ия кръг на Висшата лига. Аржентинецът Николас Домингес изведе домакините напред в 64-ата минута, а Маркъс Рашфорд (78) изравни. Морган Гибс-Уайт обаче донесе успеха на Нотингам с гол в 82-ата минута. 
 
Загубата бе 14-а за "червените дяволи", което е с една повече, отколкото отборът допусна през целия минал шампионат. Така затъването на Юнайтед продължава въпреки проблясъкът преди няколко дни срещу Астън Вила (3:2). Освен това футболистите пропуснаха да поднесат подранил подарък на сър Алекс Фъргюсън, който утре навършва 82 години. 
 
 
Първата възможност в срещата бе за домакините, след като в 7-ата минута Крис Ууд бе оставен да си нагласи топката пред наказателното поле и да шутира, но ударът му не намери очертанията на вратата на Андре Онана. Пет минути по-късно Рафаел Варан едва не си отбеляза автогол, след като се опита да изчисти центриране на Антъни Еланга от левия фланг с бедро. За късмет на "червените дяволи" обаче топката мина покрай вратата. Малко преди да измине първият половин час домакините натиснаха и удари на Данило и Гибс-Уайт бяха блокирани от бранители на Юнайтед.
Футболистите на Нотингам започнаха по-добре втората част и се настаниха в половината на съперника. В 49-ата минута влезлият на почивката Скот Мактоминей изрита топката в Еланга и топката застрашително полетя към вратата на Юнайтед, но излезе в аут. Малко след това чудесен пробив на Домингес бе спрян с мъка от бранителите на гостите. "Червените дяволи" отговориха с образцова атака чрез Бруно Фернандеш и Уан-Бисака по десния фланг. Нападението бе завършено от Диого Далот с удар от границите на наказателното поле. Топката обаче срещна лявата греда на вратата на Търнър. 
 
Малко след това крилото на гостите Антони напусна контузен и вместо него на терена се появи възстановеният Амад Диало, за когото това е първи мач за сезона. Агресивна игра на Морган Гис-Уайт разпали страстите на терена, които реферът охлади с три бързи жълти картона. Това като че ли нахъса още повече домакините и те първи стигнаха до попадение. В 64-ата минута Гонсало Монтиел намери непокрития в наказателното поле Николас Домингес и той с лекота прати топката зад гърба на Онана - 1:0. 

12 минути преди края на редовното време Алехандро Гарначо пресече опит за изнасяне на топката от вратаря Мат Търнър, а след това намери Маркъс Рашфорд в наказателното поле. Английският национал без забавяне прати топката в далечния ъгъл за 1:1. 

 
Стражът на Нотингам до известна степен изкупи вината си със страхотно спасяване в 82-ата минута след шут на Кристиан Ериксен. Веднага след това домакините подхванаха контраатака, която завари неподготвена отбраната на Юнайтед. Антъни Еланга пусна към Морган Гибс-Уайт пред наказателното поле и той с премерен шут вдигна трибуните на крака - 2:1. 

До края футболистите на Тен Хаг опитаха да изравнят, но Мат Търнър не позволи да бъде преодолян за втори път, спасявайки удари на Бруно Фернандеш и Амад Диало. В 10-минутното продължение на мача Кристиан Ериксен пропусна "златен" шанс да донесе поне точка на Юнайтед, след като стреля покрай вратата от отлична позиция. 

 
FT |  НОТИНГАМ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:1 
 
НОТИНГАМ: Търнър, Монтиел, Ниакате, Мурильо, Айна, Данило, Ятс, Гибс-Уайт, Домингес, Еланга, Ууд
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Онана, Уан-Бисака, Варан, Еванс, Далот, Майну, Ериксен, Фернандеш, Антони, Гарначо, Рашфорд