В мач от 32-ия кръг на Висшата лига Манчестър Юнайтед победи Бърнли с 3:1. Мейсън Грийнууд откри резултата в 48-ата минута, той се възползва от пас на Рашфорд, топката беше пропусната от Фернандес и Грийнууд се възползва, за да изведе "червените дяволи" напред в резултата. Две минути по-късно Тарковски изравни резултата. В 86-ата минута с доза късмет Грийнууд вкара отново и направи резултата 2:1, след като топката се отклони от играч на гостите. В добавеното време на срещата и Кавани се разписа, за да оформи крайния резултат. "Червените дяволи" са втори в класирането с актив от 66 точки на 8 от лидера Манчестър Сити. Бърнли е на 17-ото място с 33.

Още в 20-ата секунда на мача Уууд прати топката в мрежата на "червените дяволи", но страничния съдия вдигна флага за засада, гол няма, но ситуацията беше доста спорна. Все пак графиката предложена от ВАР показа, че нападателят на Бърнли е в засада.

В 4-ата минута вратарят на Бърнли спаси опасна ситуация пред вратата си, след като удар на Мактомини го затрудни максимално, но гол нямаше.

Gulliver/Getty Images
46 снимки

Погба пробва мерника си като с глава стреля към Пийкок-Фапъл, но вратарят се справи и изби в корнер в 10-ата минута на срещата. Пет минути по-късно Фернандес стреля отлично, но топката премина покрай гредата. В 30-ата минута гостите направиха добра атака, но не стигнаха до попадение. Малко преди това Рашфорд създаде напрежение пред вратата на съперника, но отново Пийкок-Фаръл спаси блестящо.
 

Статистиката от Манчестър Юнайтед - Бърнли

източник: Sofa Score

Манчестър Юнайтед пропусна чудесна ситуация в 38-ата минута, след като Грийнууд не съумя да засече пас на Рашфорд отдясно по атаката на "червените дяволи". Четири минути по-късно Ууд стреля към вратата на Хендерсън, след като изпревари Магуайър, но топката мина встрани от вратата. В последната минута на полувремето гостите от Бърнли имаха възможността да затруднят отбраната на Юнайтед, но в крайна сметка не се получи нищо интересно пред Хендерсън.

Второто полувреме започна вихрено и в рамките на две минути паднаха два гола. В 48-ата минута Рашфорд пусна отличен пас към Грийнууд, който откри резултата в полза на "чермените дяволи", но само две минути по-късно Бърнли изравни след попадение на Тарковски.

В следващите минути гостите създадоха няколко опасни положения пред Хендерсън, но гол така и не падаше. Фернандес стреля към вратата на Пийкок-Фаръл в 71-ата минута, но вратарят спаси. Бърнли беше по-активният отбор и търсеше победно попадение. Юнайтед също опитваше да се разпише, но гол така и не падаше.

Все пак в 86-ата минута Грийнууд с голяма доза шанс се разписа отново, за да изведе отбора си напред в резултата, след като топката се отклони от съперников играч. В добавеното време на мача Кавани се разписа, за да направи преднината на тима си доста по-внушителна. В крайна сметка нови голове не паднаха и Юнайтед спечели с 3:1.

Манчестър Юнайтед - Бърнли 3:1
голмайстори: 1:0 Грийнууд (48), 1:1 Тарковски (50), 2:1 Грийнууд (86), 3:1 Кавани (90+2)

съставите на двата отбора:

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактомини, Фред (46-Кавани), Фернандес, Погба, Рашфорд (84-Ван де Беек), Грийнууд

Бърнли: Пийкок-Фаръл, Тейлър, Тарковски, Лоутън, Уестууд, Корк, Браунхил (88-Видра), Гудмундсон (88-Джей Родригес), Макнийл, Ууд