Манчестър Юнайтед победи с 4:2 четвъртодивизионния Нюпорт Каунти в мач от 1/16-финалите на ФА Къп. "Червените дяволи" започнаха силно срещата и стигнаха до тва бързи гола. В 36-ата минута обаче Брин Морис реализира фамозен гол, за да върне четвъртодивизионния тим в срещата.

През второто полувреме домакините стигнаха до равенството 2:2, но след това Антони и Расмус Хойлунд се разписаха, за да оформят крайния резултат. Така тимът на Ерик тен Хаг ще срещне победителя от двубоя Бристол Сити -  Нотингам Форест в следващата фаза на турнира.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

В 3-ата минута Антони получи отдясно. Той проби навътре и стреля с левия си крак от границата на наказателното поле. Неговото изпълнение бе насочено към далечния ъгъл, но не беше точно.

Четири минути след това Антони бе минал отляво и получи от Бруно Фернандеш, след което върна към португалеца. Той шутира от ръба на пеналтерията, а шутът му се оказа неспасяем за стража на Нюпорт.

В 11-ата минута Антони получи от включилия се напред Диого Далот. Бразилецът веднага шутира, но топката прелетя встрани от целта.

Две минути по-късно Коби Мейну вкара дебютния си гол за "червените дяволи". Диого Далот отново бе асистентът, бекът намери 18-годишния в пеналтерията на домакините, а той на своя страна не сгреши и прати топката в мрежата.

Алехандро Гарначо бе изведен с чудесен пас отляво в 18-ата минута. Аржентинецът навлезе в наказателното на Нюпорт, след което стреля, а топката срещна напречната греда и излезе.

В 25-ата минута дойде и първата по-опасна ситуация пред вратата на Манчестър Юнайтед. Евънс успя да стреля поворно, след като първият му опит бе блокиран от Лисандро Мартинес. Уелският футболист потърси близкия ъгъл, но Байъндър спаси.

Шест минути по-късно Антони отново получи отдясно и успя да пробие навътре, като стреля с левия крак от границата на наказателното. Изпълнението му бе точно, но Таунзенд успя да отбие топката над вратата си.

Стражът на Нюпорт изстреля топката напред в 36-ата минута, а тя бе свалена към Брин Морис, който шутира от сериозна дистанция. Топката рикошира от Лисандро Мартинес и Байнъдръ не успя да стигне до нея.

В продълженията Таунзенд трябваше да се намесва, за да избие удар на Бруно Фернандеш от границата на наказателното поле.

Две минути след началото на второто полувреме Адам Люис получи по левия фланг, след което пусна остро центриране в пеналтерията на "червените дяволи". До топката стигна Уил Евънс, който я чукна, а тя рикошира и от крака на Рафаел Варан, за да влезе в мрежата на гостите за 2:2.

В 54-ата минута Антони успя да запази топката в наказателното на Нюпорт, той се обърна и намери Хойлунд, който пък продължи към Бруно Фернандеш. Капитанът стреля от движение с десния си крак, но Таунзенд успя да улови. 

Седем минути по-късно Люк Шоу центрира, а на близката греда Лисандро Мартинес отправи топката към вратата на домакините. Ударът на защитника обаче се удари в тялото на съотборника му Расмус Хойлунд и илзезе в аут.

В 66-ата минута Хенри Чарзли реши да опита късмета си с изстрел от дистанция. Изпълнението му по земя обаче мина встрани от целта и не притесни турския страж на гостите.

Две минути след това Люк Шоу стреля от разстояние, а ударът му с десния крак срещна гредата. След това топката попадна в Антони, който успя да я добави в опразнената врата. Така бразилецът вкара първия си го през настоящата кампания на Манчестър Юнайтед.

В 75-ата минута настана хаос пред вратата на "червените дяволи". Двама футболисти на Нюпорт играха с глава след центриране отдясно, но Хенри Чарзли така и не успя да стигне до топката, за да опита изстрел.

В края на редовното време Уил Евънс стреля от сериозна дистанция. Топката прелетя опасно близо до целта, но намеса на Байъндър не бе нужна.

Расмус Хойлунд също успя да се разпише. В добавеното време младокът Омари Форсън бе на страхотна позиция, но неговият удар беше избит от Таунзед. След това до топката стигна датския нападател, който успя да я прати в мрежата, за да оформи крайния резултат.

FT / Нюпорт - Манчестър Юнайтед 2:4

0:1 Бруно Фернандеш 7'

0:2 Коби Мейну 13'

1:2 Брин Морис 36'

2:2 Уил Евънс 47'

2:3 Антони 68'

2:4 Расмус Хойлунд 90+4'

Съставите на двата отбора:

Нюпорт: Таунзенд, Бенет, Дилейни, Кларк, Люис, Евънс, МакЛафлин, Морис, Палмър-Холдън, Уайлдъг, Чарзли

Манчестър Юнайтед: Байъндър, Далот, Варан, Мартинес, Шоу, Каземиро, Мейну, Фернандеш, Гарначо, Антони, Хойлунд