Отборът на Манчестър Юнайтед е готов да усили битката за вратарския пост в клуба, като предложи двойно увеличение на заплатата на Дийн Хендерсън. 23-годишният англичанин е на прага на това да сложи подписа под нова четиригодишна сделка на "Олд Трафорд" на стойност 100 000 паунда седмично, твърди "Sun"

Миналата година той подписа нов договор за 60 000 паунда, а сега новото предложение е ясен знак, че мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер иска той да се конкурира с Давид Де Хеа за място №1 под рамката на вратата.

Това също означава, че Юнайтед ще дава общо 575 000 британски лири седмично само на своите вратари, като испанецът печели по 350 000 паунда, Серхио Ромеро по 70 000 и Лий Грант - 30 000.

Хендерсън направи чудесна кампания в Шефилд Юнайтед миналия сезон, където игра под наем. Смята се, че представителите на вратаря са разговаряли с ръководството на Манчестър Юнайтед през последните няколко седмици относно новия договор на играча. Новата сделка ще дойде и с възможност за нейното удължаване с допълнителни 12 месеца, които могат да бъдат активирани по всяко време.

Според изданието е имало интерес към Хендерсън и от страна Челси, но до официална оферта не се е стигнало.

По-рано тази седмица 29-годишният Де Хеа защити позицията си на вратар №1 на Юнайтед, като настоя, че все още се чувства като основен играч в тима.