Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа заяви, че е уверен, че може да продължи да бъде №1 под рамката на вратата за клуба, въпреки критиките в последно време. През изминалия сезон испанецът беше критикуван заради непостоянната си форма, а „черешката на тортата“ бяха грешките му в полуфинала във ФА Къп, загубен от Челси миналия месец.

Междувременно страхотната форма на Дийн Хендерсън, който игра под наем в Шефилд Юнайтед, подтикна англичаните да преосмислят своите виждания за вратарския пост.

Де Хеа, който от пристигането си от Атлетико Мадрид през 2011 година спечели Висшата лига, ФА Къп, Лига Европа, Купата на лигата и Къмюнити Шийлд, е уверен в способността си да продължи да играе за Юнайтед.

„Аз се доверявам на себе си. Показвах качествата си през всичките години, така че просто държа да съм на разположение на мениджъра. Винаги съм готов да играя и се опитвам да помогна на отбора както винаги", заяви испанския страж.

Сезонът на Юнайтед стигна до разочароващ край в неделя, след като претърпя загуба от Севиля с 1:2 в полуфинала в Лига Европа.

"Мисля, че се подобрихме този сезон. Бяхме на 14 точки зад третата позиция във Висшата лига, но завършихме трети в края. Заслужавахме да бъдем на финала [на Лига Европа], ако сме честни. Но може би се нуждаем от малко повече опит в отбора, но трябва да реализираме шансовете си. Мисля, че играем много добре футбол, атакуващ футбол. Нека продължаваме да се подобряваме. Нека продължаваме да се борим за този клуб и нека се опитаме да спечелим трофеи през следващия сезон", коментира още Де Хеа, който има договор с "червените дяволи" до 2023 година.