Манчестър Юнайтед победи с 2:0 Евертън в мач от 30-ия кръг на Висшата лига. Скот Мактоминей откри резултата в 37-ата минута, резервата Антони Марсиал удвои в 71-ата минута. Радостта на домакините обаче не бе пълна, тъй като 12 минути преди края травма в слабините получи Маркъс Рашфорд. Той бе сменен, а физиономията му при напускането подсказа, че контузията не е лека.
"Червените дяволи" отново играха без наказания Каземиро и контузените Люк Шоу и Алехандро Гарначо. Проблемите на гостите бяха свързани с отсъствието на Абдулай Дукур, който изтърпява наказание. Изненадата в титулярния състав на домакините бе Хари Магуайър за сметка на Рафаел Варан, който бе на пейката. Сред резервите бе оставен и Вут Вегхорст, който досега беше неизменна част от стартовите 11 на Манчестър Юнайтед. 

Домакините влязоха с настроение в мача и бързо се настаниха в половината на Евъртън. Още в 3-ата минута Джейдън Санчо намери Марсел Забитцер в наказателното поле. Австрийският национал бе с гръб към вратата, но успя да стреля още с обръщането си. Топката обаче се отклони в крака на Кийн и излезе в корнер. Футболистите на Манчестър Юнайтед бяха още по-бизо до гола в 8-ата минута, но Пикфорд на два пъти се намеси чудесно. Най-напред той отрази удар отблизо на Рашфорд, а секунди по-късно изби опасно центриране на Бруно Фернандеш, което срещна главата на Рашфорд и излезе в аут. 
 
Дясната греда на вратата на Пикфорд спаси "карамелите" в 12-ата минута след изненадващ шут извън наказателното поле на Антъни. При добавката Уан-Бисака пък от няколко метра направи по-трудното, пращайки топката в аут.

Страхотна възможност за гостите пък пропиля Елис Симс в 19-ата минута. Той бе изведен на отлична позиция и шутира по диагонала , но не намери очертанията на вратата. Последваха много силни минути за домакините и като по чудо не се стигна до откриване на резултата. В 24-ата минута Антъни пое с гърди прехвърляко подаване, но бе застигнат от бранител, а след това се намеси и Пикфорд. Две минути след това удар на Бруно Фернандеш бе блокиран, а малко по-късно Рашфорд за пореден път се откъсна от защитата на "карамелите", но отново вратарят на Евертън блесна с чудесна изява. 
 
Логичното се случи в 37-ата минута, когато Скот Мактоминей разпечата вратата на Евертън. Продължителна атака на "червените дяволи" завърши с извеждащ пас към нахлуващия в наказателното поле халф и той с плътен удар в близкия ъгъл откри резултата - 1:0.

В добавеното време на първата част Пикфорд остави Евъртън в мача с поредна отлична намеса. Антъни го тества с хубав удар в далечния ъгъл, но вратарят плонжира и изби. 
 
На почивката Шон Дайш направи една промяна в състава - Виталий Миколенко се появи на мястото на Бен Годфри. И това обаче не внесе промяна в играта на гостите. "Червените дяволи" продължиха да диктуват събитията на терена, но трудно достигаха до завършващи изстрели. В 64-ата минута припламнаха искри, в основата на които беше голмайсторът за Ман Юнайтед. Мактоминей подбутна с коляно приклекналия Коулман и това ядоса футболиста на Евертън. В крайна сметка реферът Майкъл Оливър охлади страстите без картони.

Контраатака на домакините в 67-ата минута постави в шах защитата на "карамелите", но отново Пикфорд не позволи да бъде преодолян. Марсел Забитцер сложи топката на главата на Бруно Фернандеш, който нанесе добър удар, който обаче бе избит от стража на Евертън.
 
В 71-ата минута Ман Юнайтед поведе с 2:0 след огромна грешка на Шеймъс Коулман. Топката мина под крака на защитника на Евертън и Рашфорд не чакаше втора покана. Нападателят овладя и продължи към резервата Антони Марсиал, който останал сам срещу Пикфорд, не трепна и удвои резултата. 

Четвърт чак преди края в игра се завърна Кристиан Ериксен, който два месеца се възстановяваше от контузия. Малко след това травма в слабините получи Маркъс Рашфорд, който веднага бе заменен от Вут Вегхорст.

Манчестър Юн Евертън

източник: sofascore.com

 
МАНЧЕСТЪР ЮН - ЕВЕРТЪН 2:0
 
1:0 Скот Мактоминей (37)
2:0 Антони Марсиал (71)
 
Манчестър Юн: 1. Де Хеа, 29. Уан-Бисака, 5. Магуайър, 6. Мартинес, 12. Маласия, 39. Мактоминей, 8. Фернандеш, 21. Антъни, 15. Забитцер, 25. Санчо, 10. Рашфорд
 
Резерви: 31. Бътланд, 19. Варан, 27. Вегхорст, 20. Далот, 14. Ериксен, 2. Линдельоф, 9. Марсиал, 28. Пелистри, 17. Фред
 
Мениджър Ерик тен Хаг

Евертън: 1. Пикфорд, 23. Коулман, 5. Кийн, 2. Тарковски, 22. Годфри, 27. Гей, 11. Грей, 17. Иуоби, 8. Онана, 7. МакНийл, 50. Симс

Резерви: 15. Бегович, 37. Гарнър, 26. Дейвис, 30. Коуди, 19. Миколенко, 13. Мина, 20. Мопе, 3. Патерсън, 4. Холгейт 

Мениджър Шон Дайш