Манчестър Юнайтед победи Нотингам с 3:2 в мач от третия кръг на Висшата лига. Попаденията за гостите бяха дело на Тайво Авониуи и Вили Боли, а за "червените дяволи" точни бяха Кристиан Ериксен, Каземиро и Бруно Фернандеш от дузпа. През втората част гостите бяха и с 10 човека, след като Джо Уоръл бе изгонен с директен червен картон. Имаше дискусионни съдийски отсъждания, но Манчестър Юнайтед бе по-добрият отбор на терена и доминираше през големи периоди от срещата, създавайки множество положения. С тази победа "червените дяволи" са вече 5-и с 6 точки, докато Нотингам остава на 14-а позиция с 3 пункта на сметката си.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

Манчестър Юнайтед не започна двубоя по добър начин, като още във втората минута Тайво Авониуи бе изведен в предни позиции и надигра Рафаел Варан, за да се окаже сам срещу вратаря и макар да се забави първоначално, успя да прокара топката покрай Андре Онана - 1:0 за Нотингам Форест.

Истински шок преживяха "червените дяволи", след като от пряк свободен удар само две минути по-късно Морган Гибс-Уайт достави чудесен пас към Вили Боли, който забоде топката с глава в мрежата, без да остави никакви шансове на стража на Манчестър Юнайтед - 2:0 за Нотингам Форест.

В 16-а минута Бруно Фернандеш опита удар от дистанция, който бе отразен от Мат Търнър, но секунди след това Маркъс Рашфорд демонстрира чудесна индивиална техника, след което намери на прекрасна позиция Кристиан Ериксен, който завърши елегантно във вратата на гостите - 1:2.

В 26-а минута Каземиро имаше възможност да изравни резултата, като бе непокрит на около два метра от голлинията, но ударът му с глава не бе точен и премина покрай вратата на Нотингам Форест. Това бе сериозен пропуск на бразилеца.

В добавеното време на първата част Нотингам Форест можеше да отбележи още едно попадение, но удар на играч на гостите срещна тялото на Авониуи, който лиши тима си от трето попадение в срещата.

В началото на втората част Манчестър Юнайтед изпълни чудесно пряк свободен удар, при който Бруно Фернандеш получи в наказателното поле и отклони към Каземиро, който нямаше проблеми да отбележи пред опразнената врата - 2:2. Страхотно заучено изпълнение от "червените дяволи".

Само две минути по-късно Антони си освободи пространство и можеше да направи пълния обрат, като отправи удар по диагонала с левия крак, но Мат Търнър блесна с феноменално спасяване. В 68-а минута Джо Уоръл задържа противников играч и сякаш бе последен, като съдията прецени, че трябва да му даде директен червен картон - Нотингам остана с 10 човека на терена.

В 76-а минута съдията отсъди много спорна дузпа за Манчестър Юнайтед след минимален контакт между играч на Нотингам Форест и Маркъс Рашфорд. Бруно Фернандеш се нагърби с изпълението, като бе безкомпромисен и реализира, за да направи пълния обрат - 3:2 за "червените дяволи".

В 84-а минута Нотингам Форест можеше да изравни, но Онана успя да реагира великолепно, като изби със сетни сили в корнер.

Ман Юн - Нотингам

Ман Юн: Онана, Уан-Бисака, Варан, Мартинес, Дало, Каземиро, Ериксен, Антони, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал 

Нотингам: Търнър, Боли, Уоръл, МакКена, Орие, Аина, Йейтс, Данило, Гибс-Уайт, Джонсън, Аиуоний