Футболистът на Манчестър Сити Фил Фодън ще бъде извън игра поне месец заради контузия на глезена, обяви мениджърът на тима Пеп Гуардиола.

17-годишният халф е получил травмата при победата на Лестър с 5:4 след изпълнение на дузпи на четвъртфиналите за купата на Лигата в Англия във вторник.

"Засегнати са връзките на глезена, ще бъде извън терена известно време", каза Гуардиола на пресконференция преди двубоя срещу Борнемут от Висшата лига. 

Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани ще направи късен фитнес тест в деня на мача, за да се види дали ще бъде готов да играе.

Според Гуардиола, по-скоро Компани ще бъде готов за двубоя срещу Нюкасъл на 27 декември. Защитникът получи контузия при победата на Сити над Манчестър Юнайтед на 10 декември и пропусна срещите срещу Суонси Сити и Тотнъм.

"В следващите дни той ще бъде готов. Не знам точно кога, може и утре. Ще преценя това след следващата тренировка", добави Гуардиола.

Полузащитникът на Манчестър Сити Давид Силва поднови тренировки. 31-годишният испанец не се подготвяше с отбора и пропусна последните два мача поради лични причини. 

Защитникът Джон Стоунс, който не е играл от средата на ноември, също взе участие в снощната тренировка на отбора.