Фернандиньо поднови своя договор с Манчестър Сити за два сезона до 30 юни 2020 година. Новината официално бе потвърдена от английския клуб.

32-годишният футболист се представя впечатляващо от началото на сезона, като има 30 мача с екипа на „гражданите“ до този момент.

„Този клуб е с фантастично бъдеще и аз искам да бъда част от него, колкото се е възможно по-дълго“, коментира бразилецът.

„С Пеп начело на тима, аз съм сигурен, че може да постигнем много сериозни успехи. По-важното е, че се опитваме да играем атрактивен и атакуващ футбол“, добави халфът.

„За мен е удоволствие да бъда част от този клуб и нямам търпение за това, което ни предстои и за новите предизвикателства пред нас“, каза още Фернандиньо.

„Доволни сме, че Ферна подписа нов договор с нас. Той е много важна част от първия отбор. Демонстрира много голям професионализъм и етика. Намира се във фантастична форма през този сезон и сме щастливи, че продължихме неговия контракт с още две години“, сподели спортният директор на Манчестър Сити Чики Бегиристайн.

Фернандиньо пристигна в Манчестър Сити през 2013 година с трансфер от Шахтьор Донецк.

Още в първия си сезон той спечели титлата във Висшата лига и Купата на Лигата с Манчестър Сити.

Той има на своята сметка още една спечеена Купата на Лигата през 2016 година, когато във финала през 2016 година срещу Ливърпул вкара гол.

Фернандиньо има 212 мача за Манчестър Сити, в които е отбелязал 19 гола.