Манчестър Сити приветства ФК Боливар в разрастващото се семейство на Сити Футбол груп(CFG), подписвайки договор за стратегическо партньорство с боливийския клуб. Сити футбол груп притежава мрежа от 10 футболни клуба, сред които Ню Йорк и Жирона, но договорът с Боливар е за партньорство и е първият от подобно естество за Сити.

"Като клуб партньор на Сити футбол груп, ФК Боливар ще може да получи най-добрите практики и технологии, изградени от СФГ в продължение на седем години", се казва в изявлението на Манчестър Сити.

"По-конкретно, ФК Боливар ще може да се обърне за съвети относно скаутските и треньорски методологии, стратегиите за развитие на младежката академия, спортната наука и други.

Боливар също ще получи достъп до собствена платформа за футболни данни на Сити футбол груп, за да подобри представянето на своите играчи. Като част от дългосрочното споразумение, Сити футбол груп ще помогне на 29-кратния шампион на Боливия да изгради модерна база.
Президентът на Боливар Марсело Клауре заяви, че споразумението е мечта, която се превръща в реалност.

"Ще използваме опита и съветите, които CFG носи, за да продължим в нашата цел да поставим Боливар като топ клуб в Латинска Америка", каза Клауре.