Хари Магуайър вярва, че Манчестър Юнайтед е късметлия да разполага със „специален талант“ в лицето на Мейсън Грийнууд, след като тийнейджърът отбеляза седмия си гол през сезона, за да донесе точката на тима срещу Евертън.

В двубоя с „карамелите“ на „Олд Трафорд“, „червените дяволи“ отпразнуваха мач номер 4 000 с поне един футболист от школата в групата на отбора за срещата. Вълнуващият 18-годишен нападател се появи от пейката, за да изравни за 1:1. Грийнууд е считан от мнозина за бъдеща звезда на Юнайтед и показа качествата си при завършващия удар с левия крак, след като по-рано през изминалата седмица бе вкарал на два пъти във вратата на АЗ Алкмаар в Лига Европа.

„Това беше още един страхотен завършек. Мисля, че приличаше на един от головете му през седмицата, ако трябва да съм честен. Той е специален талант, младо момче и работи усилено в тренировките. Той трябва да продължи да бъде скромен, да остане здраво стъпил на земята и съм сигурен, че го чака светло бъдеще за този клуб. Късметлии сме, че е сред нас“, сподели бившият защитник на Лестър.

Представянето на Грийнууд след влизането му от скамейката бе едно от малкото положителни неща за отбора в неделния следобед. Юнайтед не успяха да постигнат трети пореден успех след тези над Тотнъм и Манчестър Сити. Автоголът на Виктор Линдельоф даде аванс на играчите на Дънкан Фъргюсън и разгневи Магуайър, който не разбра защо ВАР зачете попадението след контакта между Доминик Калвърт-Люин и Давид де Хеа.

„Няма какво да се каже по въпроса, освен че имаше очевидно нарушение. Разочароващо е последвалото съдийско решение след консултацията с ВАР. В днешни дни не може да пречиш на вратарите".

Когато скачам в наказателното поле при корнер, знам, че не мога да скоча над вратаря и да направя контакт с него, освен ако не стигна първо до топката. Техният играч скочи, направи контакт с Давид и не направи такъв с топката. Това трябваше да е фаул в наша полза“, коментира Магуайър.

Равенството остави Юнайтед на шестата позиция във Висшата лига, на четири точки зад четвъртия Челси. /БГНЕС