Мейсън Грийнууд се появи от пейката, за да подсигури точката (1:1) за Манчестър Юнайтед в домакинството срещу Евертън в исторически за домакините мач. Исторически, тъй като серията от това да има поне един футболист от академията на отбора да е в групата за дадена среща продължава вече 4000 срещи от 1937-а година. Възходът на "карамелите" при Дънкан Фъргюсън продължава, след като Виктор Линдельоф спомогна на тима от Ливърпул да открие резултата на "Олд Трафорд", вкарвайки си автогол, но страхотен шут на Грийнууд раздели точките.

Първият шанс дойде след само 14 секунди игра, когато Фред подаде на Лингард успоредно, но халфът на Юнайтед стреля неточно, след като се завъртя. В седмата Евертън създаде атака отдясно, когато Ричарлисон видя Холгейт в наказателното поле и стреля с глава, но Де Хеа направи лесно спасяване.

Три по-късно Рашфорд стреля мощно от дистанция, но топката профуча край страничния стълб. В 11-ата пък Люка Дин бе задминат от Дан Джеймс, а уелсецът стреля от малък ъгъл, но топката излезе аут. В 37-ата минута груба грешка на Давид де Хеа даде аванс на Евертън. Топката бе центрирана от корнер, а Де Хеа увисна, след което се отби в крака на Линдельоф и влезе във вратата на домакините.

Отборът на Дънкан Фъргюсън излезе уверено за втората част с идеята да не бъде поставен под натиск от страна на домакините и като цяло се справяше. Юнайтед стигна до един неточен удар на Фред и две опасни центрирания до 60-ата минута. Малко след като измина първия час игра Люк Шоу отправи силен удар, който бе отразен от Пикфорд. При добавката Джеймс стреля от добра позиция, но нацели Лингард в лицето и съотборникът му трябваше да получава медицинска помощ.

Резултатът на "Олд Трафорд" бе изравнен в 77-ата минута, а точен бе резервата Мейсън Грийнууд. Талантът от академията на "червените дяволи" бе видян от Дан Джеймс с успореден пас. Грийнууд овладя топката с десния крак и отправи удар през бранител на "карамелите", след което влезе в долния ляв ъгъл на Джордан Пикфорд. До края на мача в 84-ата минута Алекс Айоби отправи удар към вратата на Юнайтед, но Де Хеа направи красиво спасяване. В 88-ата минута пък Лейтън Бейнс стреля кошмарно неточно от изгоден фаул. Скандален факт от мача бе, че Биг Дънк пусна като резерва Мойс Кийн замени Бернард в 70-ата минута, но коравият шотландски мениджър не му хареса как се справя италианският стрелец и го замени след 19 минути игра, пускайки Умар Ниас. Кийн не поздрави Фъргюсън, който дори му обърна гръб, а играчът се прибра директно към съблекалнята на "Олд Трафорд".

В следващия кръг Уотфорд ще приеме Манчестър Юнайтед, докато Евертън приема Манчестър Юнайтед на "Гуудисън Парк".